суббота, 23 мая 2020 г.

Як будуть працювати дитячі садки до завершення карантину

Опубліковано розпорядження Головного державного санітарного лікаря України від 18.05.2020 р. № 32 про проведення громадського обговорення деяких вимог до протиепідемічних заходів при послабленні карантину. Можна припустити, що вони будуть затверджені саме в такому вигляді, як оприлюднені для обговорення. Йдеться, зокрема, про тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти.
Отже, температурний скринінг дітей мають проводити при вході, а також кожні 4 години, показники слід заносити у відповідний журнал. Діти, в яких виявлено температуру тіла понад 37,2° C або ознаки респіраторних захворювань при поточному скринінгу - ізолюються з відповідним інформуванням медичного працівника та батьків.
Ранкове приймання дитини до дошкільного навчального закладу проводить вихователь групи на території закладу за межами його будівлі. Батьки та супроводжуючі особи повинні одягати респіратор або захисну маску (у тому числі саморобну), так, щоб були покриті ніс та рот. Очікування на території повинно бути обмежено.
На період карантину у дитсадках забороняється:
- використання багаторазових (тканинних рушників);
- використання м'яких іграшок;
- використання килимів з довгим ворсом;
- перебування у вуличному взутті всередині приміщення;
- проведення масових заходів за участю дітей з більш ніж однієї групи та за присутності глядачів (відвідувачів).
У ДНЗ повинні забезпечити, зокрема:
- дезінфекцію поверхонь не рідше ніж кожні 2 години, та відразу після закінчення занять;
- вологе прибирання не рідше ніж кожні 2 години та після закінчення робочого дня/зміни;
- провітрювання приміщень протягом не менше 15 хвилин перед відкриттям та почергове провітрювання кімнат протягом дня;
- тимчасове відсторонення від роботи осіб з групи ризику (особи, які досягли 60-річного віку, особи, які мають хронічні захворювання, що пригнічують імунітет).

Комментариев нет:

Отправить комментарий

ЛІТО БЕЗ ГАДЖЕТІВ: 50 ЧУДОВИХ ІДЕЙ, ЧИМ ЗАЙНЯТИ ДІТЕЙ Якщо ви дійсно переживаєте за всебічний розвиток вашої дитини, ось кілька чудових...